3780 Edelény Borsodi út 36/b. Telefon: (48) 525-134 Fax: (48) 525-134 Email: szentmiklos.edeleny@gmail.com www.sztmi.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Régebbi cikkek

LEGO Education

3780 Edelény Borsodi út 36/b. Telefon: (48) 525-134 Fax: (48) 525-134 Email: szentmiklos.edeleny@gmail.com www.sztmi.hu
Hiba
  • [sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló 2013_14/muz mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

Így éltek ők

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló 2013_14/muz mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

Az edelényiek többségének nagyon sokat jelent, hogy a kastély soha nem látott pompájában látható. Sokáig vártunk arra, hogy történjen vele valami, és valóban az utolsó pillanatban kezdték el a megmentését és eredeti állapotának visszaállítását. Igaz, hogy még hivatalosan nem történt meg az átadása, de az üzemeltető, a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ pályázatot nyert múzeumpedagógiai foglalkozások szervezésére. Ezek egyik célcsoportja a mi iskolánk tagjai, sőt, a tematikus foglalkozások anyagát is az intézményünk tanárai dolgozták ki.
Októberben indult az Így éltek ők című tíz alkalomból álló sorozat, melynek résztvevői tizenöt ötödikes tanulónkból tevődött össze. Ezek a gyerekek a barokk kor életmódjával, a kastély korabeli lakóinak hétköznapjaival ismerkedhettek meg a kastély csodás freskós termeiben és barátságos foglalkoztató termében. Igen változatos formában, játékosan sajátították el az új ismereteket, élményszerűen tanultak, lehetőséget kaptak fantáziájuk kiaknázására, korábbi ismereteik, tapasztalataik sajátságos felhasználására. Többségük nagyon szívesen vett rész a foglalkozásokon, lelkesek, érdeklődők voltak, igencsak rövidnek tűnt az egy óra.
A hatodikosok számára is elindult egy izgalmas téma feldolgozása: ők a festett szobákban ábrázolt mitológiai történetekkel ismerkednek meg.
A második félévben tovább bővül a választék: Az idő története- az időmérés a kezdetektől napjainkig és Lokálpatrióták előnyben!- elfelejtett hősök címmel kétféle sorozat is indul.
És itt még nincs vége a lehetőségeknek, ugyanis a hatodikosok teljes évfolyama múzeumi napon fog részt venni, és családi vetélkedő is megrendezésre kerül a tavasz folyamán. Így teljesen birtokba vehetjük szép kastélyunkat, és kicsik-nagyok megtalálják örömüket, épülésüket benne.
Az alábbi képek igazolják, hogy milyen jó hangulatú, élvezetes az új környezetben történő foglalkozás, nebuló és tanár egyaránt sikeresnek érezheti magát.

{gallery}2013_14/muz{/gallery}

Napi Evangélium küldés

E-mail:

Név:

Lakcím:

 

Hirdetés

SZTMI - Facebook