Hírek

Previous Next

Az Oltalom Tagóvoda dolgozói dec. 7-t az intenzívebb karácsonyi készületnek szentelték. Jármi Zoltán sajószentpéteri parókus atya vezette a lelki programunkat, amelyben fontos kérdések átgondolására kaptunk felhívást. Így szembe kell néznünk azzal, hogy „Mitől lesz más a mostani karácsony, mint az eddigiek?” Más lesz, ha közelebb kerülünk Istenhez. Így jó úton járunk, erősödhet a hitünk, a családi- és embertársi kapcsolataink. Teréz anya nyomán felszólítást kaptunk arra, hogy ma kell szeretni: a tegnap elmúlt, a jövő még nincs itt. A kegyelem útja és érkezése kiszámíthatatlan, ezért feltétlenül nyitott szívvel kell közeledni az ünnephez. Az Isten szeretetétől megerősödve a templom ajtó ne stopvonal legyen, hanem a startnak a helye…

Ezúton is köszönjük a tartalmas délutánt!

Tóbiás Lászlóné

Previous Next

A szálláskeresés hagyományát idézzük fel óvodánkban, mikor az adventi időszakban együtt imádkozunk a csoportokban készülve Jézus születésére. A gyermekek csoportról-csoportra viszik magukkal a kis Betlehemet a Szűzanyával és a kis Jézussal.

"Szállást keres a Szent Család
De senki sincs, ki helyet ád.
Nincsen, aki befogadja
- őt, ki égnek s földnek ura.”

Previous Next

Május 25-én reggel fél 6-kor a Mennyei király imádság közös elmondása után vágtunk neki az útnak az Észak-magyarországi Közlekedési Központ buszával. Kiváló sofőrjeinknek köszönhetően tervünknek megfelelően érkeztünk kora délután Zágrábba, ahol a Balassi Intézet munkatársa várt ránk, hogy végig kalauzoljon minket a horvát főváros nevezetességein. Barangolásunk során felkerestük a katedrálist, amelyben Szent László királyunk palástját őrzik, a görögkatolikus templomot, a Kőkapu kápolnáját elpusztító 1731-es tűzvészből csodálatos módon megmenekült, Szűz Máriát és a kis Jézust ábrázoló festményt, a parlament épületét és még megannyi látnivalót. A másfél órás idegenvezetést és egy kis szabadprogramot követően utaztunk tovább Károlyvárosba, szálláshelyünkre, ahol finom vacsorát kaptunk, majd egy kis közös beszélgetés után nyugovóra tértünk, hogy kipihenjük a nap fáradalmait.

Másnap reggel Horvátország világhírű nemzeti parkjába, a Plitvicei tavakhoz indultunk. 3-4 órás túránk során ámulatból ámulatba estünk látván az Úr teremtette táj csodálatos szépségét.

Kora délután élményekkel gazdagodva indultunk haza, s éjféltájban épségben és szerencsésen érkeztünk meg Edelénybe.

©2019 Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Keresés