Hírek

Previous Next
Gyógynövények Isten patikájából: a homoktövis
 
Egyéb vadon termő gyümölcsfélék, mint a fekete bodza, a berkenye vagy az áfonya mellett a homoktövis is egyre nagyobb figyelmet kap, mivel nincsenek nemkívánatos mellékhatásai. A Német Táplálkozástudományi Társaság (DGE) tápanyagtáblázataiban, amelyek az egészségjavító élelmiszerek fogyasztását hivatottak előremozdítani, a homoktövis mint élelmiszer kiemelkedő helyen szerepel a magas táplálkozásfiziológiai értéke miatt. Több, mint 250 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz.
A homoktövis termése gazdag könnyen emészthető szénhidrátokban, szerves savakban, ásványi anyagokban, bioaktív összetevőkben és vitaminokban, köztük az antioxidánsnak számító C és E- vitaminokban.
Ismeretes, hogy a C-vitamin erősíti az immunrendszert és alkalmas a megfázásos, illetve lázas betegségek gyógyítására.
Az E-vitamin (tokoferol) mindenekelőtt sejtmembrán-védő tulajdonsággal rendelkezik, mert felfogja a reaktív oxigén-fajtákat (antioxidáns). A szervezetben kiemelkedő védelmet nyújt a bőr idő előtti öregedésével szemben. Gondoskodik a kötőszövet rugalmasságáról, a sima bőrről, és segíti a sejtmegújulást. Az antioxidatív tulajdonságai mellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, úgymint a fényérzékenység és a napégés ellen.
Forrás: kertlap.hu

Dicsőség Jézus Krisztusnak!
 
Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!
 
A megváltozott körülmények okán, a 2020. november 11-re (szerdára) tervezett hulladékgyűjtésünket nem tudjuk megtartani.
Köszönjük a Szülők, Gyerekek lelkes gyűjtését!
Arra kérünk mindenkit, hogy bátran gyűjtse tovább az újrahasznosítható hulladékokat - tavaszi gyűjtési időpontig.
 
Mindenkinek jó egészséget kívánunk, vigyázzunk egymásra!
 
Köszönettel: a szervezők

Previous Next
Dicsőség Jézus Krisztusnak!
 
Tisztelt Szülők!
 
Kedves Tanítványaink!
 
2020. november 9-én, hétfőn a hagyományos formában, az iskolában folytatjuk a tanítást!
 
Arra kérjük a kedves szülőket, hogy az estleges tüneteket mutató gyermekeket, vagy a kontaktban lévő tanulókat ne engedjék iskolába, illetve egyeztessenek a háziorvosukkal.
Az étkezést a megszokott rendben biztosítjuk. Eltérő igények esetén vegyék fel a kapcsolatot a titkársággal.
 
További jó egészséget kívánok! Vigyázzunk egymásra!
Barta József

Previous Next
Tisztelt Szülők!
Szeretném megköszönni Önöknek, az őszi szünet meghosszabbításához nyújtott segítségüket!
Köszönöm együttműködésüket!
 
Annak érdekében, hogy az esetleges fertőzést (a tőlünk telhető legnagyobb mértékben) megakadályozzuk, az elkövetkezendő két napon, 2020. november 5-én és 6-án (csütörtök, péntek), tanítás nélküli munkanapot tartunk. Ezen a két napon az osztályban tanító pedagógusok online formában, digitális kompetenciafejlesztést és digitális-tananyag ismeretszerzést fognak tartani. Amennyiben a digitális hozzáférés területén nehézségeik adódnak, azt jelezzék az osztályfőnököknek.
Kérjük tanítványainkat, hogy kövessék figyelemmel a KRÉTA felületén megjelenő információkat!
Ez alatt az idő alatt továbbra is a felügyeletet biztosítani nem tudó szülők gyermekei számára gyermekfelügyeletet, 5 fős csoportokban biztosítunk 7.30. órától – 16.30 óráig (erre az időre étkezés kérhető). Igényüket az osztályfőnökök számára jelezzék, 2020. november 4-én 09.00 óráig.
Az ingyenesen étkező gyermekek számára az étkezést biztosítjuk (azok számára, akik ezt kérték). A vonatkozó előírások megtartásával - az edelényi tanulóink az iskola éttermében vehetik át a kicsomagolt ételt - 11.30 órától – 14.00 óráig, a vidéki diákjaink számára az étel kiszállításra kerül, szintén 11.30 órától – 14.00 óráig.
Reményeink szerint 2020. november 9-én, hétfőn a hagyományos formában, az iskolában folytatjuk a tanítást. A jövő hét további pontos munkarendjéről, legkésőbb 2020. november 6-án (pénteken), 12.00 óráig értesítem Önöket!
 
További jó egészséget kívánok! Vigyázzunk egymásra!
Barta József

Previous Next
Tisztelt Szülők!
A hét végén a városunkban, a környező településeken, valamint a megyénkben erőteljesen megnövekedett a COVID-19 fertőzések száma, így intézményünkben is nőtt az érintettség.
Egyeztetve intézményünk fenntartójával illetve meghallgatva Molnár Oszkár polgármester úr, mint Edelény város operatív munkabizottságának vezetőjének tájékoztatását, 2 nap tanítási szünet lesz, 2020. november 3-án és 4-én (kedd, szerda), a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola székhelyintézményében (ere a tanév rendjében meghatározott 6 tanítás nélküli munkanap kerete biztosítja a lehetőséget).
 
Ez alatt az idő alatt a felügyeletet biztosítani nem tudó szülők gyermekei számára gyermekfelügyeletet, 5 fős csoportokban biztosítunk 7.30. órától – 16.30 óráig (erre az időre étkezés kérhető). Esetleges igényüket az osztályfőnökök számára jelezzék, 2020. november 2-án 13.00 óráig.
 
Az Oltalom Tagóvoda továbbra is a szokott rendben tart nyitva! Esetleges változásról időben értesítjük a szülőket.
 
2020. november 2-án rendes tanítási munkanapot tartunk a megszokott formában! Arra kérjük a kedves szülőket, hogy az estleges tüneteket mutató gyermekeket, vagy kontaktban lévő tanulókat ne engedjék iskolába, illetve egyeztessenek a háziorvosukkal.
 
Az ingyenesen étkező gyermekek számára az étkezést biztosítjuk (a vonatkozó előírások megtartásával az edelényi tanulóink az iskola éttermében vehetik át a kicsomagolt ételt, 11.30 órától – 14.00 óráig, a vidéki diákjaink számára az étel kiszállításra kerül, szintén 11.30 órától – 14.00 óráig).
 
A hét további munkarendjéről (2020.11.5-6. csütörtök, péntek), legkésőbb 2020. november 4-én (szerdán), 12.00 óráig értesítem Önöket!
További jó egészséget kívánok! Vigyázzunk egymásra!
Barta József

Tisztelt Szülők!
 
A kialakult járványhelyzetre tekintettel és a gyermekek minél hosszabb iskolába járásának biztosítása érdekében október 1-től az iskola területére csak a diákok, és az itt dolgozók léphetnek be!
- Ügyintézés, kérdéseik feltevése elsősorban az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címünkön, vagy a 48/525-134, vagy a 06 30/586-6795 telefonszámon lehetséges.
A kért iratokat a gyermekeken keresztül juttatjuk el Önöknek.
A gyermekek étkezési-, művészetoktatási térítési díjait átutalással teljesíthetik a következő számlaszámon: 10700086-66754851-51300009
Megjegyzésként kérjük, feltétlenül adják meg a gyermek nevét, osztályát, és mely hónapot, illetve művészetoktatás esetén: a művészeti tanszakot (grafika és festészet, néptánc, citera, népi furulya, klasszikus furulya, oboa, zongora) és az aktuális félévet (2020/2021 - I. félév).
Köszönjük együttműködésüket, és megértésüket!

Previous Next
Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!
Szeretném megköszönni, hogy az elmúlt napokban rendkívüli körültekintéssel voltak/voltatok a járványügyi szabályok megtartása érdekében.
Köszönöm a meghozott intézkedések elfogadását, és betartását.
Arra kérnék most mindenkit, hogy az elkövetkezendő napokban, hetekben továbbra is segítsék/segítsétek munkánkat, hogy minél tovább tudjunk hagyományos módon tanulni, tanítani.
Egyben kérem mindannyiunk imáját a világjárvány elmúlásáért!
Megismételt köszönettel: Barta József
©2020 Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Keresés