Hírek

Previous Next


Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
Iskolánk asztalitenisz nyári napközis tábort szervez az alábbi időpontokban:
1. hét 2020. 07.06 - 07.10.
2. hét 2020. 07.20.- 07.24.
3. hét 2020. 08.03 - 08.07.
4. hét 2020. 08.10 - 08.14.
A tábor egy napján autóbuszos kirándulásra visszük a gyerekeket.
A tábor progamjai ingyenesek, így az autóbuszos kirándulás is! Napi háromszori étkezést biztosítunk, melynek díja 1.250 Ft/fő/nap (ez a szülők által fizetendő).

Jelentkezni lehet Doros Szilárdnál a 0630 515 4789 telefonszámon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
Szeretettel várunk minden érdeklődő diákot!

Previous Next

A 2018-2019-es tanév áprilisában „vállalkozó szellemmel” vágtunk bele az iskolakertünk kialakításába. Egyetlen területen voltunk bizonyosak, hogy csapatmunkában lehetünk sikeresek. Mindenki ötletére, tanácsára, tudására, tapasztalatára számítunk. Eseménynaptárunk segítségével a megfelelő időben tudtuk a kerti munkákat végezni.

Első lépesben a talajt készítettük elő: testközelből vizsgálgattuk a giliszták különleges formáját, mozgását, a csigák „elhagyott” meszes héjú házát, a számtalan kis bogár testfelépítését, a hangyák szorgos munkáját: a testük többszörösét bírják cipelni!

Rácsodálkoztunk a magvakra, a palántáinkra, a málna és gyógynövény tövekre. Sokat kellett locsolnunk, lazítgatnunk a talajt, a kártevők ellen (csalánlével, fahamuval) védekeznünk. A növekvő paprika, paradicsom palánták mellé karókat állítottunk, hozzá kötöztük őket, hogy a szél ne törje ketté a magas száraikat. Szemet gyönyörködtető volt látnunk, milyen hálásak a növényeink a gondoskodó munkánkért cserébe. Annyira belelkesedtünk, hogy túlságosan sűrűn ültettük be a kiskertünket, mégis minden növény megtalálta az élethez vezető útját. 

Az újabbnál újabb tapasztalatainkkal kapcsolatos találós kérdéseket  adtunk fel egymásnak, de a többi  iskolatársunk is részt vehetett a játékunkban. A kerthez kapcsolódó idézetek és művészeti alkotások után kutattunk az interneten.

A korai terméseinkből Zöld tálat, Borsósalátát, Karalábé-paradicsom-paprika tálat készítettünk. A gyógynövényeinket megszárítottuk, csomagoltuk és a Mihály-napi vásárban kiárusítottuk. Utánajártunk, melyik milyen nyavalyára való, hogyan lehet őket fogyasztani.  A késői termésekből töklámpást faragtunk, csuhébabát fontunk, a zöld paradicsomot a tantermünk ablakában érleltük, késő őszig zamatos paradicsommal egészítettük ki a tízórainkat.

Köszönjük a szüleink lelkesítő dicséretét, támogatását!

Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program Iskolakerti Alapozó Alprogram fő támogatója az Agrárminisztérium, szakmai lebonyolító szervezete az Iskolakertekért Alapítvány. A tavalyi I. és II. ütem után 2020 februárjában újra indul az Iskolakerti Alapozó Alprogram III. üteme, melyet az Agrárminisztérium mint fő finanszírozó mellett a Kék Bolygó Alapítvány és a Magyar Biokultúra Szövetség is támogat.

Most látjuk be igazán, a járvány idején, mennyire felértékelődött a saját kiskert: a szállítás és tárolás nélkül fogyasztott, helyben termelt, friss gyümölcs és zöldség fogyasztása.

 Az ezzel kapcsolatos ismeretünk, tapasztalatunk most nyerhet valódi értelmet.

A 6.a  és  Szőrné Zsigrai Erika, osztályfőnök

Tags:

Kedves Szülők!

A beiratkozáshoz a gyerek OM (oktatási azonosító) számát az óvoda tudja megadni, vagy iskolánk titkársága! Ez szükséges a beiratkozáshoz! 

A választható szak fül legörgetésével ki tudják választani az osztályt, ahová szeretné, hogy járjon a gyerek. 

Indokaim rovatba bele kellene írni a másik osztályt, amit választanak.

Köszönettel

Titkárság

Kedves Szülő!

Az óvodai ellátás után a tanköteles és iskolaérett gyermeket a szülő/gondviselő köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. A beiratkozást a gondviselő kezdeményezi kérelem benyújtásával. A körzeten belüli gyermekeket is így kell beíratni a szülőknek.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket a 2020/21 tanév 1 évfolyamára történő beiratkozás menetéről:

A KRÉTA rendszerben tudják majd beíratni gyermeküket, április 06-24 között lesz aktív az oldal.

A beiratkozással kapcsolatban az alábbi oldal részletes ismertetőt ad:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

Segítő videó az alábbi oldalon:

https://tudasbazis.ekreta.hu/plugins/servlet/mobile?contentId=17761106&fbclid=IwAR07ANSRML_x1KJuIWUuDtmyQMSsGmlg0YKCyYdkuhSjER4qEi4yUjLhDZo#content/view/17761106

 1. Kérem jelezzék, hogy alapvetően melyik iskolához tartozik a gyermek körzetileg, mert nekünk jelezni kell az iskola felé, hogy intézményünkbe fog tanulói jogviszonyt létesíteni!

Ezt a felületen az „indokaim” rovatban tudják megtenni.

 1. Lehetősége van 2 osztályt megjelölni, amelyik osztályba szeretné beíratni a gyermeket:
  1. Lego matek
  2. általános
  3. kéttannyelvű
  4. általános

Ezt a felületen az „indokaim” rovatban tudják megtenni.

Lehetőségünk szerint az ön által megjelölt osztályok egyikébe fog felvételt nyerni a gyermek, azonban nem biztos, hogy minden esetben tudjuk ezt teljesíteni. Megértésüket köszönjük!

 1. Kérem jelölje meg melyik egyház felekezetéhez tartoznak, milyen hittanra fog járni a gyermek!
  1. – görög katolikus
  2. – római katolikus
  3. – református

Ezt a felületen az „indokaim” rovatban tudják megtenni.

 1. A kötelező felvételt biztosító általános iskola 2020. április 28-ig hivatalból felveszi körzetébe tartozó azon gyermeket, aki vonatkozásában nem érkezett jelzés arról, hogy más általános iskola felvette, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a 2020/21 tanítási év első napján kerül sor.
 2. A körzeten kívüli gyermekeket 2020. április 24-ig, a körzeten belüli gyermekeket 2020. április 28-ig kell beíratni az iskolába.

 

 További információért és segítségnyújtásért forduljanak

Tóthné Kazai Judit iskolatitkárhoz a 06-30-586-6795 telefonszámon.

 

Edelény, 2020. március 31.

Barta József

s.k.

igazgató

©2020 Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Keresés