Previous Next

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. Ezen program keretén belül ebben a félévben a 7.a és a 7.b osztály látogat el a Felvidékre. Eddigi útjuk során ellátogattak a szepesi várba és a kapitóliumba, amelyet Szlovákia Vatikánjaként is említenek.

Previous Next

Május 25-én reggel fél 6-kor a Mennyei király imádság közös elmondása után vágtunk neki az útnak az Észak-magyarországi Közlekedési Központ buszával. Kiváló sofőrjeinknek köszönhetően tervünknek megfelelően érkeztünk kora délután Zágrábba, ahol a Balassi Intézet munkatársa várt ránk, hogy végig kalauzoljon minket a horvát főváros nevezetességein. Barangolásunk során felkerestük a katedrálist, amelyben Szent László királyunk palástját őrzik, a görögkatolikus templomot, a Kőkapu kápolnáját elpusztító 1731-es tűzvészből csodálatos módon megmenekült, Szűz Máriát és a kis Jézust ábrázoló festményt, a parlament épületét és még megannyi látnivalót. A másfél órás idegenvezetést és egy kis szabadprogramot követően utaztunk tovább Károlyvárosba, szálláshelyünkre, ahol finom vacsorát kaptunk, majd egy kis közös beszélgetés után nyugovóra tértünk, hogy kipihenjük a nap fáradalmait.

Másnap reggel Horvátország világhírű nemzeti parkjába, a Plitvicei tavakhoz indultunk. 3-4 órás túránk során ámulatból ámulatba estünk látván az Úr teremtette táj csodálatos szépségét.

Kora délután élményekkel gazdagodva indultunk haza, s éjféltájban épségben és szerencsésen érkeztünk meg Edelénybe.

Az idei Máriapócsi Gyermekbúcsút a mi iskolánk szervezte. Közel 4000 gyermek látogatott el a rendezvényre. A jó időért és az együtt töltött percekért hálát adunk a pócsi Szűzanyának és mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult és segített a Gyermekbúcsú szervezésében, lebonyolításában. Külön köszönetünket fejezzük ki újonnan felszentelt püspökünknek, Ábel atyának és Juhász Géza első helynök atyának a Szent Liturgia bemutatásáért, Mosolygó Tibor "Soma" atyának, Orosz István atyának és Simon Fecónak a sok segítségért, Viktória Vadásznak a támogatásért, a máriapócsi polgárőrségnek és Pál Miklós atyának, valamint a Nyíradonyi Egyházközségnek a segítő együttműködésért.
A cikkben egy kis képes összefoglaló a búcsúról

http://hd.gorogkatolikus.hu/Gyermekbucsu-Mariapocson-2018-majus-13

©2020 Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Keresés