Previous Next

2019. március 23-án, Miskolcon rendezték meg az Országos Hit- és Erkölcstan Verseny Egyházmegyei fordulóját. A verseny témáját a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület adta meg. A verseny feladataiban fontos cél volt, hogy a gyerekek számára kiemelje és megmutassa, mennyire fontos az életünkben az Eucharisztia, az Oltáriszentség. Miként a Zsoltárok könyve is fogalmaz: „Minden forrásom belőled fakad…”
Az Egyházi Iskolások 5-6. osztályos korcsoportjában Malinkó Dioméd, Molnár Hunor és Demkó Balázs a III. helyen végzett, míg a 7-8. osztályosok korcsoportjában Girhiny Hanna és Tóth Henriett a II. helyet szerezte meg. Így mindkét csapat képviseli majd iskolánkat az országos metropóliai döntőben Máriapócson.
Hálával tartozunk a gyerekeknek a lelkiismeretes készületért és további sikereket kívánunk nekik!
Gratulálunk felkészítő pedagógusuknak, Ráczné Kalapos Katalinnak.

Previous Next

A XI. Görögkatolikus Liturgikus Énekverseny egyházmegyei fordulóján a Szent Nikéforosz csapat III. helyezést ért el.
Tagjai :Juhász István 4.a, Kovács Bálint 6.c, Demkó Balázs 6.a.
Szóló kategóriában :Kovács Bálint III. helyezést
Juhász István I. helyezést ért el.
Így egyenes úton jutottak tovább az április 6-i máriapócsi metropóliai döntőbe. Szépen szerepeltek és részt vettek még a Szent Teodozia csapat tagjai is: Varga Emese 5.b,
Demkó Liza 3.a, Béres Julianna 3.a, Szintai Nóra 7.a,
Tomorszki Flóra 7.b, Lénárt Dorina 8.c,Takács Viktória 8.c, Poros Evelin 8.c. Felkészítő: Kálmán Rita. Szívből gratulálunk!

Tags:

Previous Next

A Földrajzi Hét alkalmából iskolánk pályázatot hirdetett: az alsó tagozatos diákok számára egy mail- art pályázatot, a felső tagozatos tanulók számára pedig egy fotópályázatot. Mindkét téma valamilyen módon kapcsolódott a tematikus hetünkhöz. A tegnapi napon a képekből és rajzokból nyílt kiállítás, melynek keretén belül kihirdetésre kerültek a pályázatok nyertesei:
Alsó tagozat
I. helyezés: Laczkó Márk 3.b osztály
II. helyezés: Dicházi Edina 3.b osztály
III: helyezés: Szántai Bálint 2.c osztály
Felső tagozat
I. helyezés: Galvács Levente 8.b osztály
II. helyezés: Szabó Vivien 7.d osztály
III. helyezés: Sándor Levente 8.b osztály
Szeretettel gratulálunk mindenkinek!

Previous Next

A mai nappal kezdetét vette iskolánkban a már hagyományosnak számító Földrajzi Hét elnevezésű rendezvényhét. Az un. nulladik napon ellátogatott hozzánk Kocsis Fülöp érsek atya, aki bevezető gondolataival megnyitotta a rendezvényünket. Elsőként proszforát sütött a tanulókkal az "Otthon íze" tankonyhánkban. A proszfora kovászos kenyér, amelyből az Eucharisztia lesz. Búzalisztből és kovászból készül és egy csipet só is kell hozzá. Amíg megsült a kenyér, a 7-8. évfolyamos tanulóknak tartott egy rövid elmélkedést az érsek atya. Ezúton is nagyon köszönjük, hogy időt szakított ránk és ellátogatott hozzánk. A holnapi napon folytatódnak a Földrajzi Hét programjai, amelyet a www.sztmi.hu weboldalunkon napra lebontva bárki megtekintheti és szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Tags:

Hétvégén nincs programod? Szeretsz sportolni, vagy csak a barátaiddal eltölteni egy jó hangulatú délutánt? Esetleg családoddal szeretnétek közös programot szervezni? Itt a remek lehetőség: gyertek el az Edelényi Kastélyszigeten megrendezésre kerülő Böjti futásra! Regisztráció a helyszínen 14 órától, a kastély hátsó parkjában. A jó hangulat garantált!
Mindenkit szeretettel vár az Edelényi Görögkatolikus Egyházközség!

©2019 Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Keresés