Previous Next

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc születésnapján, október 4-én van az Állatok Világnapja. Ebből az alkalomból látogatott el iskolánk kis csoportja az Aggtelek és Jósvafő között félúton elhelyezkedő Szent Ferenc kápolnához. Itt Kelemen István plébános atya és Buzetzky Győző, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság első igazgatója tartottak egy-egy rövid megemlékezést. Ezután a kis csoport egy rövid barlangtúrán vett részt a Baradla- barlangban. Ezúton is köszönjük az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának a szívélyes invitálást, István atyának, Ferencsikné Molnár Helga hitoktatónak és Papp Krisztina pedagógiai asszisztensnek, hogy elkísérték tanulóinkat.

Tags:

Previous Next

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Október 12-én immáron harmadik alkalommal rendezték meg a Management by Jesus szimpóziumot, ezúttal a Fővárosi Közgyűlés dísztermében. A konferencián elhangzott előadások a keresztény pénzügyi gazdálkodással és a jövő nagy változásával a digitális forradalommal foglalkozott.
Köszönetet mondunk Kiss Ulrich jezsuita atyának a részvétel lehetőségéért, aki Kovács Lajos atya meghívására még októberben ellátogat iskolánkba.

 

Tags:

Previous Next

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Október 1-jén a legszentebb Istenszülő oltalmát ünnepeljük. Intézményünk számára duplán fontos ez a nap, hiszen Oltalom Tagóvodánk is ennek a szép ünnepnek a tiszteletére lett felszentelve. Iskolánk tanulóival délelőtt Szent Liturgián vettünk részt a görögkatolikus templomban. Majd azok a tanulóink, akik az óvoda által kiírt rajzpályázaton helyezést értek el, tanárnénijük vezetésével részt vettek az ünnepséggel egybekötött díjátadón. Alsó tagozaton Varga Luca 2.a osztályos tanulónk 3. helyezést ért el, Zupcsány Kristóf szintén 2.a osztályos tanulónk pedig különdíjat kapott. Felkészítő tanárnénijük Fóris Mártonné. Felső tagozaton is szép eredmények születtek: 1. helyezett lett Gémes Elizabet 6/a osztályos tanuló, 2. helyezett lett Malinkó Bianka 6/a osztályos tanuló, valamint 3. helyezett lett Galló Dániel szintén 6/a osztályos tanuló. Felkészítő tanáruk Magyarné Verebélyi Ágnes. A díjakat Orosz Atanáz püspök atya és Marincsák László óvodalelkész adta át. Ezúton is gratulálunk mindenkinek és köszönjük szépen az Oltalom Tagóvoda óvodásainak, hogy ilyen szép műsorral örvendeztettek meg bennünket.

Tags:
©2018 Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Keresés