Elkészült az a művészi alkotás, melyet a tanodás és művészeti iskolás gyermekeink közösen hoztak létre Simon András művész úrral. Az iskolánk emblémáját megjelenítő műalkotás mindannyiunk számára szép emlék marad. Köszönjük az előkészítő munkálatokat Gál András igazgatóhelyettes úrnak és Fazekas Péter tanár úrnak!

Previous Next

"Nemrég felejthetetlen élményben volt részem: október elején részt vehettem a miskolci Hassler Énekegyüttessel a Szardínia csodálatos szigetén megrendezett Olbiai Kórusfesztiválon.

Olasz, magyar, ukrán és litván énekkarok mutathatták be színvonalas darabjaikat. A szervezők hiszik, hogy a művészetekben rejlő szépség felekezettől és nemzetiségtől függetlenül mindnyájunkat megszólít és felemeli a lelkünket !

Minél több diákunkat szeretném ösztönözni arra, hogy fedezzék fel a zene csodálatos világát, hiszen a zenén keresztül a világot is jobban megismerhetik !"

"Amikor zenét hallgatok, nem félek semmitől, sérthetetlen vagyok, nem ismerek ellenséget és végtelen harmóniába kerülök a legtávolabbi múlttal és a jelennel."
(Henry David Thoreau)

"A zene végtelenül fontos az emberi életben. Olyan helyen érint meg, ahol semmi más."
(Rose Tremain)

"Még sohasem találkoztam olyan zenésszel, aki megbánta volna, hogy zenész lett belőle. Bármilyen kudarcokat is tartogat számunkra az élet, maga a zene egyetlen egyszer sem okoz csalódást."
(Virgil Thomson)

Halmai Attiláné (Dia néni)

Nagy örömünkre szolgál, hogy Szalovszky Viktória 8.b osztályos tanulónk bejutott a Vírtuózok- Komolyzenei Tehetségkutató elődöntőjébe. Nagy szeretettel gratulálunk és további szép sikereket kívánunk neki 🌹😊🤗🎼🎶🎤🎹 Egyúttal szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Viktória zongoraestjére is.

 

A tematikus földrajzi hét keretében mail-art pályázatot írunk ki. A 2018. évi témahét központi gondolata a tudomány és az egyén felelősége a teremtett világ megőrzésében és a tudás jóra való felhasználása az emberiség jövője érdekében.

Formai megkötések:

A mail-art (a postai szállítás lehetőségét és az ezzel kapcsolatos kommunikációs módszereket felhasználó művésze irányzat) pályamunkák elkészítése során bármely anyag és technika használata megengede (ceruza, festék, stb.). Az elkészített képet alkalmassá kell tenni (pl. nagyobb méretű rajzot szkenneléssel, lekicsinyítéssel), hogy A6-os méretű postai képeslapként „működjön”, azaz képeslapot kell belőle készíteni a hétköznapi formátumában: képes oldal, címterület, bélyeg helye, üdvözlőszöveg helye (A6-os méretben várjuk az elkészült műveket). A pályaművek hátoldalán kérjük feltüntetni a pályázó kategóriáját, nevét, osztályát, iskolája és felkészítő tanára nevét.

Sablon letöltése

A pályázók köre:

I. kategória: általános iskola alsó tagozatos tanulói számára (tanulónként egy munka)

II. kategória: általános iskola felső tagozatos tanulói számára (tanulónként egy munka)

 

A pályaművek beérkezési határideje:

2018. február 22. (csütörtök), 12.00 óra

 

Címünk:

Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művésze Iskola

3780 Edelény, Borsodi u. 36/b.;

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás, kiállítás-megnyitó:

2018. február 27-én (kedden), 13.30 órától az iskolánk „A” épületének aulájában lesz. Akik nem tudják személyesen átvenni díjukat, azok számára postán elküldjük!

Sok sikert kívánunk a munkátokhoz!

©2021 Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Keresés