A tematikus földrajzi hét keretében mail-art pályázatot írunk ki. A 2018. évi témahét központi gondolata a tudomány és az egyén felelősége a teremtett világ megőrzésében és a tudás jóra való felhasználása az emberiség jövője érdekében.

Formai megkötések:

A mail-art (a postai szállítás lehetőségét és az ezzel kapcsolatos kommunikációs módszereket felhasználó művésze irányzat) pályamunkák elkészítése során bármely anyag és technika használata megengede (ceruza, festék, stb.). Az elkészített képet alkalmassá kell tenni (pl. nagyobb méretű rajzot szkenneléssel, lekicsinyítéssel), hogy A6-os méretű postai képeslapként „működjön”, azaz képeslapot kell belőle készíteni a hétköznapi formátumában: képes oldal, címterület, bélyeg helye, üdvözlőszöveg helye (A6-os méretben várjuk az elkészült műveket). A pályaművek hátoldalán kérjük feltüntetni a pályázó kategóriáját, nevét, osztályát, iskolája és felkészítő tanára nevét.

Sablon letöltése

A pályázók köre:

I. kategória: általános iskola alsó tagozatos tanulói számára (tanulónként egy munka)

II. kategória: általános iskola felső tagozatos tanulói számára (tanulónként egy munka)

 

A pályaművek beérkezési határideje:

2018. február 22. (csütörtök), 12.00 óra

 

Címünk:

Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művésze Iskola

3780 Edelény, Borsodi u. 36/b.;

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás, kiállítás-megnyitó:

2018. február 27-én (kedden), 13.30 órától az iskolánk „A” épületének aulájában lesz. Akik nem tudják személyesen átvenni díjukat, azok számára postán elküldjük!

Sok sikert kívánunk a munkátokhoz!

Previous Next

November 30-án leesett az első hó. A hideg beálltával egyre fontosabb a madarak etetése, olajos magvakkal, fehérjével való ellátása. Egy kritikus éjszaka után jól esik nekik, ha reggel találnak az etetőkön, ablakpárkányokon zsiradékban gazdag magvakat, sótlan szalonnát, almát, főtt tojást. Gyerekeink madárkalácsot készítettek az áttelelő madarak számára, melyet az iskola egyik fájára helyeztek el. Reméljük, hogy ezzel is esélyt adtunk madarainknak a túléléshez.

Tags:

Szeretnénk gratulálni minden osztálynak és a támogató szülőknek az aktivitást, amit a hulladékgyűjtés alkalmával tanúsítottak. Összesen 19,5 tonnát sikerült gyűjteni, ami egy nagyszerű eredmény. Az osztályok közötti verseny győztesei:

Alsó tagozat
I. helyezett: 1.b
II. helyezett: 1.c
III. helyezett: 3.c

Felső tagozat
I. helyezett: 5.c
II. helyezett: 6.d
III. helyezett: 5.a

Köszönettel: Kállai Balázs tanár úr

Tags:

Previous Next

Kedves Szülők,Diàkok!
Immàron 11.alkalommal gyűjtött iskolànk szelektìven a Tisza bérc Kft. segìtségével. A kezdeményezésünk sikerességét szàmokban is nehéz kifejezni: 18,6 tonna hulladékot gyűjtöttünk, amely 300.000 ft. összbevételt jelent a diàkönkormànyzat szàmàra. Az összegből az innovatív oktatàst kívànjuk segìteni. Köszönjük az àldozatos munkàt és fàradozàst!

Kàllai Balàzs

Tags:

Kedves Szülők!
2017. szeptember 28-án 8:00-15:30-ig hagyományainkhoz híven őszi szelektív hulladékgyűjtést szervezünk. Amit gyűjthetünk: hullámpapír (karton doboz) színes papír (könyvek, újságok), alu doboz. Amit nem gyűjthetünk (ecetes, öblítős, tejes dobozok, egyéb háztartási hulladékok..) illetve az idén PET PALACKOT SEM GYŰJTÜNK!
A hulladékgyűjtésből befolyt összeget a gyermekek kulturális és sporttevékenységének költségeire fordítjuk.
Tisztelettel kérjük segítségüket és támogatásukat a gyűjtés kapcsán. A hulladékgyűjtés helyszíne a volt piactér (a Penny parkoló mögötti rész).

Köszönettel:
Kállai Balázs
szervező

Tags:
©2021 Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Keresés