Previous Next
Iskolánk idén is indult a WEDOER Source Code robot versenyen. Mai napon került megrendezésre online térben az eredményhirdetés. Magát a versenyt is online bonyolították le a szervezők, az ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI Informatikai Klaszter. 10 csapat között, 3 versenyszámban gyermekeink összetett első helyezést értek el. Ezúton is gratulálunk csapatunknak, valamint minden résztvevő csapatnak!
Atomrobotok
Tags:

Previous Next

A földrajzi hét keretén belül a digitális világban rejlő lehetőségekről, a digitalizáció kihívásairól tartott előadást tanulóinknak és vendégeinknek Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetője.
Kopasz Anikó - a LEGO Education Hivatalos Magyarországi Disztribútora - a játékos tanulást helyezte előtérbe előadásában.

Previous Next

Immáron 3.éve vesz részt intézményünk a világ legnagyobb robotika versenyén amely Magyarországon is népszerű. A FIRST LEGO LEAGUE miskolci fordulóján csapatunk
ROBOTGAME 3. helyezést TEAMWORK kategóriában 2.helyezést ért el. A több hónapos munka során programoztak és kutatómunkát is végeztek a diákok. A
Joyson Safety Systems Hungary Kft-től.pedig egy LEGO EV3 robotkészlettel gazdagodtak, amelyet a fair play és mentorálás miatt érdemeltek ki az #ATOMROBOTOK . GRATULÁLUNK 

Previous Next

FANTASZTIKUS GYŐZELEM

A FIRST LEGO League mintájára először került megrendezésre FORESTER WEDOER robotika verseny, melyet az Informatikai Klaszter, Joyson Safety Systems, Hungary Kft H-didakt kft. és az Északerdő Zrt. szervezett, a Miskolci Egyetem Díszaulája adott otthont. A több hónapos felkészülés alatt prezentációt készítettek, melyben beszámoltak erdei élményeikről, bemutatták iskolánkat illetve csapatukat. Tematikus pályán lévő feladatokat WeDo 2.0 robot tervezésével, programozásával nagyon ügyesen megoldották. Munkájukkal elnyerték az Északerdő Zrt. különdíját, valamint a verseny fődíját, az összesített I. helyezést.
Az AtomRobotok tagjai: Mikó Petra, Gólya Réka, Szűcs Petra, Gyöngyösi Márk és Molnár Boldizsár.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget a szervezőknek.
Gratulálunk minden résztvevő csapatnak, de leginkább a mi gyerekeinknek!

Previous Next

LEGO Konferancia Hollandiában
A hét elején lehetőségem volt hazánkat képviselni Hollandiában, Noordwijk-ben ahol az Európai Űrkutatási és Technológiai Központban (ESTEC) rendezték meg a LEGO Education Network Day-t, mely keretében megismerkedtünk a LEGO Spike Prime nyújtotta új lehetőségekkel, ötletekkel, módszerekkel. A konferencia keretében betekintést nyertünk a Space Expo kiásításába is, ahol egészen a kezdetektől láttuk az űrkutatás fejlődését. Nagyon sokat tanultam, melyet remélem minél hamarabb tudok majd a gyerekekkel kamatoztatni.
Köszönöm a lehetőséget és a támogatást a LEGO Education hazai képviseletének, H-didakt Kft-nek, Kopasz Anikó ügyvezető asszonynak, s valamint iskolánk vezetőjének Barta József igazgató úrnak!
Flaskó Tamás

Tags:

Previous Next

Új digitális teremmel bővült iskolánk
A mai délutánunk arról a közös örömről, összefogásról szólt, amely a fenntartó Miskolci Egyházmegye, a kedves Szülők, és támogató partnereink közötti szoros kapcsolat eredményeként született meg. Így ma egy újabb, korszerűbb digitális tanteremmel bővülhettünk, köszönhetően a T-Systems Magyarország Zrt-nek, és az Óbudai Egyetemnek.
A termet Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár asszony adta át és Dr. Orosz Atanáz – a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke szentelte meg.
Az ünnepélyes átadó után vendégeink betekintést nyerhettek – a tiszteletükre tartott - bemutató óráinkon iskolánk mindennapi életébe. Megnézhették többek között Legomatek, robotika, digitális földrajz, Lego Story Starter és digitális angol óráinkat.

Köszönjük minden kedves vendégünknek a részvételt ezen örömteli eseményen, külön köszönjük
Dr. Nádai Lászlónak, az Óbudai Egyetem Dékánjának,
Horváth Ádámnak, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ vezetőjének,
Kersánszki Tamásnak, az Óbudai Egyetem docensének,
Dr. Kuttor Dánielnek, a Miskolci Egyetem docensének,
Lengyelné Dr. Molnár Tündének, az Eszterházy Egyetem docensének,
Hellinger Teodornak, a T-Systems ZRt ágazatigazgatójának,
Bodnár Zsoltnak, a Filamánia Kft ügyvezetőjének,
Márton Péternek, a Capital Consulting vezérigazgatójának,
Demeter Zoltán Országgyűlési Képviselőnek,
Molnár Oszkárnak, Edelény Város Polgármesterének,
Bánné Dr. Gál Boglárkának, a BAZ megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnökének,
Béres Csabának, Székelyhíd polgármesterének,
Mohnyanszki Józsefnek, Buzita polgármesterének,
Gugg Zsoltnak, a Tesla élményvezetés ügyvezetőjének,
Gere Ferencnek, a Stiefel Eurocart menedzserének,
Farkas Balázsnak, a NEK gazdasági vezetőjének,
Rammacher Csabának, aki Budapest II. kerületének képviseletében érkezett intézményünkbe,
hogy segítették-támogatták a projekt megvalósulását.

©2021 Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Keresés