Távoktatás

Útmutatók, segédletek diákoknak, szülőknek
A távoktatásban a diákokkal való kapcsolattartásra, online órák, konzultációk, gyakorlatok megtartására, tudásuk felmérésére a Google Workspace (korábban G Suite for Education) szolgáltatásait biztosítja iskolánk.

Intézményünket regisztráltuk a Google Workspace (G-Suite) vállalati alkalmazásba, amelyet közoktatási intézmény lévén a Google ingyenesen biztosít számunkra. Ezen keresztül a Google számos szolgáltatását egységesen használhatjuk. Többek között a Google Tantermet (Classroom), G-mail-t (levelezést).

 

Mit jelent ez?

  • A 2020/2021-es tanévtől minden diák és minden pedagógus saját – @sztmi.hu – végződésű munkahelyi email címmel rendelkezik.
  • Ezáltal korlátlanul használható email fiókhoz és tárhelyhez fér hozzá a munkahelyi, hivatalos e-mailezéshez és az intézményünk digitális platformjaként működő google classroom használatához.
  • Ez biztosítja mindannyiunk számára a tanórai munka folyamatosságát abban az esetben is, ha az adott osztály, tanulócsoport iskolán kívüli digitális oktatásra kényszerül.
  • Továbbá a Google Workspace (G-Suite) alkalmazás minden olyan helyzetben a segítségünkre van, amikor – akár a pedagógus, akár a tanuló bármilyen okból nem tud részt venni személyesen a tanórákon. Mert a tananyagot és a házi feladatot ezen a rendszeren keresztül megkapja, és ennek segítségével kommunikálhat is a szaktanárral.
  • A rendszer lehetővé teszi, hogy minden tanuló minden tanórája mellé „felügyelőt” rendeljünk, ami a gondviselő számára biztosítja az ellenőrzést, azaz mindenki be tud tekinteni az adott tanóra (kurzus) menetébe, láthatja a pedagógus értékeléseit, megjegyzéseit, visszajelzéseit. Igény esetén jelezze a kurzust tanító szaktanár felé.

 

Használatáról

  • Az email fiók használata lényegében megegyezik egy általános G-mail fiók használatával.
  • A diák e-mail címét és a hozzá tartozó jelszót a tanulók kapják meg ezen levélhez csatolva. A jelszót első bejelentkezéskor kötelezően meg kell változtatni.
  • Az email címet a diákok számára az iskolával való kapcsolattartás céljából hoztuk létre, illetve ezzel a címmel használják majd a Google Tanterem szolgáltatást is.
  • A belépéshez bármilyen böngésző szoftver használható, de leginkább Google Chrome ajánlott. Mobil készülékeken is használhatóak a szolgáltatások az alkalmazások használatával.

 

A Google Tanterem szolgáltatás eléréshez nem szükséges a levelezésbe való bejelentkezés. A Google Tanterem közvetlenül elérhető a https://classroom.google.com/ címen is. De mivel a tanárok üzenetei úgyis emailben érkeznek, mindenképpen érdemes a leveleket figyelni.

©2020 Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda

Keresés