Határtalanul 2023 - Beszámoló a Szlovénia Határtalanul program kirándulásról

A Határtalan kirándulás során az osztályunknak és diáktársainknak lenyűgöző lehetősége nyílt arra, hogy felfedezzük Szlovénia csodálatos természeti kincseit és megismerjük a történelmi és kulturális örökségét.

Ljubljana, a Főváros

Ljubljana, Szlovénia fővárosa is csodálatos élményeket kínált. A város gyönyörű folyójával, a Ljubljanica-val, a Ljubljana várának lenyűgöző kilátással és a Prešeren téren található szobrokkal varázsolta el az edelényi csoportot. Itt mélyebb betekintést nyerhettünk Szlovénia történelmébe és kultúrájába. Meglátogattuk a Ljubljana Várat is, ami nem csak történelmi kincseket őriz, de a város panorámáját is fantasztikus helyről csodálhattuk meg.

Történelmi Ismeretek

A kirándulási lehetőségünk nyílt találkozni a magyar történelem számos jelentős személyiségével és helyszínével. A megbeszélések és felkérések során érdekes részletek kerültek napvilágra, és rájöttünk, mennyire fontos szerepet játszottak a történelmi események alakításában. Megkoszorúztuk a fontosabb történelmi személyek szobrát és emlékplakettjét

Varaždin és Lendva

Bár Varaždin Horvátországban található, a közelében lévő város lenyűgöző volt a diáktársaimnak. Lendva is izgalmas hely volt, ahol a kultúra és a város ezezarcú  felébredtek az életben.

Összességében a Szlovénia fantasztikus fantasztikus lehetőségeket kínál nekünk arra, hogy új barátokat szerezzünk, megismerjük a történelmi és kulturális gazdagságot ezen a gyönyörű országban, és élményeket gyűjtünk, amiket soha nem felejtünk el. Köszönjük a Határtalanul  programnak és a szervezőknek, hogy sikerült megoldani ezt a felejthetetlen utazást!

Egyik legemlékezetesebb megállónk a gyönyörű Dobronak-tó volt, ahol lélegzetelállító panorámát csodálhattuk meg. A tó és a környező erdő varázslatos látványa lenyűgözött bennünket. Nekem ez volt a legemlékezetesebb. 😊

 

Fedor Bence

8.a

 

A program a Határtalanul (HAT-KP1-1-2022/1-001451) pályázat keretében valósult meg. 

mna_logo bga_logo

Kapcsolódó hírek

Robotika verseny - WRO

Diego Morales -Indiana államminisztere