Szent Miklós Görögkatolikus Iskola

Oktatási Hivatal Bázisiskolája cím 2023-2026

Iskolánk ismét elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisiskolája címet a 2023-26-os időszakra.

 

A pedagógiai programunkban is számos újítás kapott helyet, például alsó tagozatban LEGO módszerrel oktatjuk a matematikát (MoreToMath), illetve első osztálytól robotikát is tanítunk gyermekeinknek. Robotika oktatás A LEGO® Education egy komplett oktatási rendszer, amit a "játékon, mint alkotó tevékenységen keresztül történő tanulás" elvét követve fejlesztettek ki. Programozott robotok tervezése, és megvalósítása motorok, szenzorok, kerekek, fogaskerekek segítségével. Két dimenziós tervek (tervrajzok) megértése és abból a 3D modell megépítés.

A padlórobotok mellett a LEGO WEDO 2.0 valamint a LEGO Mindstorms robotok is segítik az aktív ismeretszerzést. Iskolánk a LEGO Education magyarországi mintaiskolája.

Felső tagozatban a 3D nyomtatás rejtelmeibe is beavatjuk tanítványainkat. A STEAM oktatás terén az Óbudai Egyetem bázisiskolája vagyunk. A kreativitás, az együttműködés és a kritikus gondolkodás hangsúlyának köszönhetően a STEAMmódszerek megoldásai erősítik a tanulók bizalmát és fejlesztik a felnőttkorban hasznos készségeket, (kreativitás, kritikus gondolkodás, együttműködés, kommunikáció, manualitás, térlátás, …).

Igyekszünk minél többféle új és hasznos pedagógiai módszert alkalmazni. Két tanítási nyelvű iskola vagyunk. Tanítványaink nagy része szerez komplex, angol középfokú nyelvvizsgát.

Az irotai projektközpontban a hagyományos természetközeli tevékenységeket ismerhetik meg tanulóink. Itt, egy non-formális tanulási környezetben szerezhetnek új ismereteket gyermekeink. Ez a tér a szociális kompetenciák fejlesztésére is kiválóan alkalmas.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye lettünk

Iskolánk újabb megtisztelő címben részesült az intézményünkben folyó színvonalas oktató- nevelő munka, az alkalmazott innovatív pedagógiai módszerek, a motiváló tanulást- tanítást segítő környezetünk elismeréséért. Elnyertük az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet. Az ünnepélyes díjátadó rendezvényen Gál Judit igazgatóhelyettes asszony képviselte iskolánkat, ahol Ragályiné Hajdú Zsuzsanna, a Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezető asszonya adta át ezt a kitüntető címet.