Lovasfogadópont átadás és szentelés

"Amikor szerda reggel elindultam, nem gondoltam, hogy ilyen csodában lesz részem Edelényben.
Mindig örömteli olyan iskolákat látni, ahol lehetőség van arra, hogy mozogjanak a gyerekek és ne csak a virtuális térben éljék a napjaikat. Fantasztikus lehetőségeket teremtenek a diákok számára az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvodában. Ezt az iskolát bárhol elhelyeznénk a világban, mindenhol büszkék lennének rá. Mégis Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legnehezebb sorsú vidékén járunk. Magyarország akkor lesz élhetőbb, ha a legszegényebb vidéke is elmondhatja, hogy elégedett. Ebben az intézményben matematikai tanulást segítő LEGO-elemeket használnak, rendelkezik műfüves focipályával, ping pong teremmel, korszerű digitális tanteremmel, mászófalakkal felszerelt tornateremmel és a most már lovasturisztikai ponttal is, amely az Eurohorse 1 útvonalához tartozik. Ráadásul ez egy összefüggő hálózat központi részét képezi.
Az Eurohorse néven futó útvonalak közül az első Észak-Magyarországot járja be, 2022-től a nagyközönség számára is elérhető lesz. 1800 km hosszú lovasturisztikai útvonalat építettek ki, sőt az északi részen 31 megállópontot alakítottak ki. A Kincsem Nemzeti Lovas Programban felvázolt terveknek megfelelően hazánkban hamarosan négy lovasturisztikai útvonal bejárására lesz lehetőség.
Ha kinyitjuk ezeket a nagyszerű lehetőségeket a környéken élők és a lovas turisták előtt, akkor biztos vagyok benne, hogy élhetőnek fogják látni ezt a vidéket." Révész Máriusz
 

Kapcsolódó hírek

Diego Morales -Indiana államminisztere

Földrajzi Hét 2024. /3.

Földrajzi Hét 2024. /2.