Vízkereszt

2023. január 06. Vízkereszt

 

"A Jordánban való alámerülés és onnan való kiemelkedés Aranyszájú Szent János írása szerint Krisztus pokolraszállásának és feltámadásának előképe. Jézus Krisztus a bűneiket megvalló keresztelkedők sorába áll be bűntelen létére is, hogy mint Isten Báránya elvegye a világ bűneit."

Óvodalelkészünk Marincsák László atya megszentelte a vizet óvodánk aulájában, majd a megszentelt vízzel meghintette és megáldotta óvodásainkat és valamennyi dolgozónkat .

 

Karácsonyi ünnepség

Karácsonyi ünnepségünk a görögkatolikus templomban.

A misztériumi játékot a Pillangó csoportos gyermekek előadásában láthattuk.

Az Oltalom Tagóvoda óvodapedagógusainak kis kórusa karácsonyi énekekkel örvendeztette meg az velünk ünneplőket.

A kiterjedés határán

Petró Nóra 8.b osztályos tanuló, a grafika és festészet tanszakon alapfok első évfolyamos növendék. Munkáin a vonal - mint a vizuális formanyelvi elemek egyik alapja - fontos kompozíciószervező szerepet kap. Szellős, laza, letisztult formavilágában ezúttal portrék jelennek meg. További eredményes alkotómunkát kívánunk neki!

Decennium

Tíz esztendős művészeti képzésünk, zenei tanszakos növendékei ajándékoztak meg bennünket zenei válogatásukkal.

Ügyeleti rend

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Kedves Szülők!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy óvodáink ügyeleti rendje a következőképpen alakul:

Rakacaszendi Tagintézmény óvodája 2022. december 22-től 2023. január 08-ig zárva tart. Nyitás 2023. január 09. hétfő

Oltalom Tagóvoda 2022. december 22-től 2023. január 01-ig zárva tart. Nyitás 2023. január 02.  hétfő

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

 

 

Szent Miklós ünnepe

 
Szent Miklós ünnepe óvodánkban
 
"Miklós Püspök egykor régen segített a szegény népen, őt dicsérte koldus, árva emlékezzünk jóságára."
 
Óvodás gyermekeink nevében is köszönjük fenntartóknak Szent Miklós ajándékát, melyet a gyermekek nagy örömmel vettek át.  
 

Ép testben legyen ép lélek

"Mens sana in corpore sano"
"Ép testben legyen ép lélek"
(Iuvenalis)
Támogatunk minden mozgásformát, ami megnöveli gyermekeink szabad levegőn töltött idejét és növeli testi, lelki erejét. Nem utolsó sorban a testmozgás javítja a memóriát és az összefüggések átlátását közvetlen és közvetett módon is. A mozgás hangulatjavító, oldja a stresszt, a szorongást. Ezért is örülünk, hogy a szünetekben egyre többen ügyeskednek a kerékpáros koordinációs pumpapályán. Hatására egyre többen járnak rollerrel az iskolába is, ezzel is növelve a testmozgással töltött perceket.

Lovasoktatás

Egyre ügyesebben lovagolnak gyermekeink. Figyelem, fegyelem, összpontosítás. Mindezekre szükség van ahhoz, hogy tudásuk gyarapodjon, kiteljesedjen. Mindazon képességek, amelyekre itt szert tesznek, a tanulmányi munkában is előre lendíti őket.

Magyar Diáksport Szövetség által közzétett pontverseny

Dicsőség Jézus Krisztusnak!
Kedves gyerekek! Tisztelt Szülők!
Örömmel szeretnénk tájékoztatni minden kedves tanítványunkat és a szülőket, hogy a Magyar Diáksport Szövetség által közzétett (a 2021/22-es tanévre vonatkozó) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolák közötti pontversenyben intézményünk a nagy iskolák kategóriájában (501-800 tanuló) első helyezést ért el!
Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazon gyermekeknek, akik az elmúlt tanévben sportversenyeken vettek részt, és ugyancsak köszönetünket fejezzük ki a felkészítő pedagógusoknak, testnevelő tanár kollégáknak, és edzőknek. Köszönjük az odaadó szülői támogatásokat is!

Megkezdődött a karácsonyt megelőző bűnbánati időszak

A mai nappal megkezdődött a karácsonyt megelőző bűnbánati időszak. Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorúnkon. Kezdetét vette egy 40 napos utazás, amely a Legnagyobb Ajándék felé vezet bennünket.