Zongora tanszaki bemutató

#Mida-Gyurán Léna

Grafika és festészet tanszakos növendékünk, Mida-Gyurán Léna (7.c) munkáiból nyílt kamarakiállítás az "A" épület tetőtéri galériájában. A munkái most textil-jelmez-ruhavázlatok. Különleges színharmóniákra, helyenként meglepő színdinamikai elképzelésekre láthatunk bátor példákat. Figyelemre méltó tehetség, akinek gratulálunk szorgalmához!

Tanév végi zenei gála volt...

2023. május 24-én, szép zenei összeállítással zárta a tizedik tanévét a művészeti iskola. A közel húsz fellépő citera, népi furulya, klasszikus furulya, oboa és zongora hangszeren mutatták be főtárgyi felkészültségüket.

Felkészítő tanáraik:

Fazekas Melinda (klasszikus furulya, oboa)
Halmai Attiláné (zongora)
Juhászné Drabik Tünde (citera, népi furulya)
Kerényiné Kiss Andrea (szolfézs)

Nyári Gyerekegyetemi tábor 2023 Edelény

Tisztelt Szülők!

Az Óbudai Egyetem STEM Irodája és az országos kiterjedésű Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat megszervezi első, Nyári Gyerekegyetemét, Edelény városában, az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában. Célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk gyermekeiknek, a játékalapú tanulás-tanítás eszközrendszerével, a méltán híres Minecraft szoftver integrálásával. A felsőoktatásban tanult műszaki tudományok és a természettudományok már ilyen fiatal korban is teret kapnak, ehhez egy tanulmányban intenzív, kellőképpen modellezett, valós példákon alapuló szimulációs térre van szükség, amelyet csapatunk biztosít. Az edelényi oktatási intézmény ideális helyszín, hiszen egyfajta tanulmányi csomóporként írható le pozíciója a térségben. Az iskola az esélyegyenlőség megteremtésére és a tehetséggondozásra nagy hangsúlyt fektet, így táborunk jó célt szolgálhat a tanulók körében.

Kersánszki Tamás,
Óbudai Egyetem, STEM Iroda – Magyarországi STEM Platform vezetője

 

További információk:
https://stem.uni-obuda.hu/programok/gyerekegyetem-2023-edeleny/

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:
2023.06.11.

 

Jelentkezés folyamata

1) Kérjük olvassa át a tábori tájékoztatót, majd nyomtassa ki, és töltse ki a jelentkezési lapot, a szülői nyilatkozatot! Szkennelje be, fotózza le majd minél előbb küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat! Fontos, hogy a tábor 1. napján hozza magával gyermeke az eredeti példányokat is!
A tárgymezőbe kérjük a következő szöveget írja be: Nyári Gyerekegyetem - Edelény

2) Ezt követően, jelentkezését visszaigazoljuk, a jelentkezést követő 5 napon belül, a táborvezető levelével.

3) Jelentkezése kizárólag akkor tekinthető elfogadottnak és megerősítettnek, amennyiben beküldésre kerülnek a jelentkezési dokumentumok és a táborvezető megerősíti a jelentkezést!

Néptánc bemutató a Tánc Világnapján

Néptáncos növendékeink bemutatót tartottak a Tánc Világnapja alkalmából.
Felkészítő tanárok:
Béres Zsuzsanna
Elekné Holló Hilda
Váradi Szabolcs
Tóthné Béres Mária
Göcz Roland

 

Tűzben születve...

Grafikai csoportjainkban, évről-évre rendszeresen foglalkozunk kerámiaművességgel. Kicsiktől a nagyokig, minden növendékünk szívesen foglalkozik ezzel a szép, hagyományos nyersanyaggal, az agyaggal. Tanulóinkkal elsősorban formázó agyagot használunk. Ennek magas samott-tartalma lehetővé teszi, hogy a hirtelen és nagy hőingás se repessze meg a kemencébe rakott, vagy onnan kikerülő munkákat. Kísérleteztünk azzal is, hogy eltérő hőmérsékleten égettük a plasztikákat (960-1100 fok), így eltérő színárnyalatú végeredményt kaptunk. Különféle mázakat is használtunk a munkák elkészítése során. A képgaléria, az utóbbi 1-2 év néhány szép darabját villantja fel készítés közben, illetve elkészült állapotban.

Szent Zotikosz sportnap

Gyermekvédelmisek sportnapja iskolánkban
Valamivel több, mint kétszáz nevezés érkezett az előzetes regisztráción. A versenynek, ahogyan a korábbi években is, az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola biztosította a helyszínt, és a versenybírákat.
(Forrás: migorkat.hu)

Szakmai Konferencia

SOBER nemzetközi szakmai programbemutatása intézményünkben

A tegnapi napon jelentős érdeklődés mellett tartottuk meg az Erasmus+ program által támogatott SOBER projekt keretében szakmai konferenciánkat. A SOBER projekt célja a szociális készségek fejlesztése a STEM készségek területén.
Több éves szakmai munka jelentős szakasza közeledik záráshoz, amelynek eredményeképp létrejött több mint 5 nyelvre lefordított fejlesztő munkafüzet és a hozzá tartozó digitális applikáció. Az Óbudai Egyetem vezetése mellett a belga, lengyel és török társintézményekkel együtt iskolánk is kivette a részét a fejlesztésből. Itt szeretnénk köszönetet mondani Zilinyiné Gál Rita logopédus, fejlesztő pedagógus kollégánknak, aki jelentős részt vállalt az elkészült projektben.
Köszönjük a kedves szülők és a szakmai társintézmények megjelenését és érdeklődését!

Visegrad-Fund

Intézményünk hatodikos tanulói megérkeztek a lengyelországi Lanckorona iskolájába, ahol 1 hetet töltenek, ismerkednek a helyi oktatással, tradíciókkal, történelemmel és a
régió nevezetességeivel.

Földrajzi hét-olimpiatörténet

Bodnár Zoltán olimpiatörténeti előadást tartott a diákoknak. Köszönjük szépen a tartalmas beszámolót